lunes, 17 de diciembre de 2012

nuevos estatutos (parte 1)


Hola a todos,
este post que subo al blog, es para comentaros que –previo a la entrada en el Registro de Sociedades– consulté los nuevos estatutos y el procedimiento para su presentación a Eva H., nuestra presidenta y ella detectó varios errores; motivo por el cual, propone hacer algunos ajustes.
Lo que verán a continuación es:
texto en verde: requisitos para el registro de la modificación de estatutos;
texto en negro: texto original;
texto en rojo: modificaciones propuestas.

Tal como dicen los requisitos, debemos tratar y aprobar estos estatutos en una asamblea extraordinaria (error que he cometido cuando hice la convocatoria de ampa a fines de octubre, os pido disculpas). 
Por tal razón, convocamos este jueves, 20 de diciembre a las 18 h para tratar y aprobar este tema.
Si tenéis algún comentario o aporte y no podéis asistir a la asamblea, podéis ingresar los comentarios a este post o envía un correo a la dirección de ampa (ampatorrellauder@gmail.com). Tenéis tiempo hasta este jueves para hacerlo.
En el post siguiente, os subo la convocatoria.

Os pido comprensión y disculpas por este "contratiempo" que os ocasiono, pero creo que sería imprudente no revisarlo una vez más.

Un saludo,
Viviana M. (vicepresidenta)


Modificació d'Estatuts
El procediment legal per tal de fer qualsevol modificació als vostres estatuts és el següent:
1. Una sol·licitud, a la qual s'acompanyarà:
2. Un certificat, per duplicat, de l’acord de l’assemblea general extraordinària en el qual figuraran els articles modificats, signats pel secretari amb el vistiplau del president (ambdós signants hauran de figurar amb els seus càrrecs respectius en el protocol del registre d’associacions).
3. Un exemplar dels estatuts original, amb les modificacions introduides al text, i a l’acabament una diligència en la qual el secretari amb el vistiplau del president certifiqui que els estatuts són els aprovats a l’assemblea general extraordinària de la data (cal posar la data).

  
ESTATUTS DE L’ASSOCIACIÓ DE PARES D’ALUMNES
DEL COL·LEGI PÚBLIC “TORRE LLAUDER”


CAPÍTOL I. Denominació, objecte, domicili i àmbit


Article 1

L’Associació de Pares d’Alumnes del col·legi públic “Torre LLauder”, de forma abreujada AMPA “Torre Llauder”, està constituïda a Mataró i es regeix per aquest estatuts, per la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, del dret de l’educació, el Decret 202/1987, de 19 de maig, del Departament d’Ensenyament i les restants disposicions d’aplicació, i subsidiàriament per la Llei 4/2008, de 24 d’abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques, i a la Llei orgànica 7/1997, de 18 de juny, d’associacions (DOGC 2423, de 1 de juliol).

L’associació no té ànim de lucre.


Article 2

L’associació assumeix els objectius següents: L’objecte de l’associació és:

       Donar suport i assistència als membres de l’associació i, en general, als pares, i mares, tutors i tutores , el professorat del centre professors i els alumnes del centre i els seus òrgans de govern i de participació, en tot allò que fa referència a l’educació dels seus fills i filles i alumnes tutelats i, en general, de tot l’alumnat matriculat al centre., en general, de tots els alumnes matriculats al centre.

       Assistir els pares, mares, tutors i tutores de l’alumnat del centre en l’exercici del seu dret a intervenir en el control i la gestió del centre

       Promoure la participació dels pares, mares i tuturs i tutores de l’alumnat dels alumnes en la gestió i funcionament del centre.

       Promoure la representació i la participació dels pares, mares, tutors i tutores de l’alumnat dels alumnes en el Consell Escolar del centre públic i en altres òrgans col·legiats.

       Facilitar la col·laboració del centre en l'àmbit social, cultural, econòmic i laboral de l’entorn.

       Col·laborar en les activitats educatives del centre i cooperar amb el Consell Escolar     en l’elaboració de directrius per a la programació d’activitats complementàries, extrascolars o de serveis.

       Promoure les activitats de formació de pares, mares, tutors i tutores de l’alumnat, tant des del vessant cultural com de l’específic de responsabilització en l’educació. familiar.

       Promoure i realitzar tota mena d’activitats fisicoesportives, lúdiques i culturals que contribueixin positivament en la vida del centre.

       Presentar i Proposar al Consell Escolar programes d’activitats complementàries, visites, viatges, menjadors i colònies, així com participar en la seva realització.

       D’altres que,  en  el marc de la normativa educativa,  els  assignin  els  seus estatuts.

       Promoure les relacions i la coordinació amb altres AMPA i amb federacions d’associacions de mares i pares per tal de sostenir una acció global per la millora del funcionament dels centres.

       Participar en la gestió i funcionament del centre en l’àmbit de les facultats que la normativa legal reconegui a l’associació.


Article 3

El domicili de l’associació queda fixat al C/ Ciutat Freta, 31, 08302, Mataró, i el seu àmbit d’activitats principals se circumscriu fonamentalment a Catalunya.



CAPÍTOL II. Socis

Article 4

Poden ser Són socis/sòcies de l’associació les mares i els pares i les mares i altres persones que exerceixen la patria potestat o la tutela representants legals dels alumnes dels/de les alumnes matriculats en el centre que manifestin la seva voluntat de pertànyer com a tals a l’entitat, i que contribueixin a sostenir-la amb les quotes a què refereix l’article 5è d’aquests estatuts.

L’adquisició de la condició de soci/sòcia es produirà automàticament una vegada hagin estat liquidades les quotes establertes per l’Assemblea General.

La durada de la condició de soci/sòcia compendrà, com a màxim, un any de setembre a agost.


L’admissió dels socis és competència de la Junta Directiva, que l’acorda un cop els qui la sol·liciten han acreditat la seva condició de pares d’un o més alumnes del centre.

Article 5

Són drets dels socis/sòcies:

       Participar en les activitats i serveis organitzats per l’associació. intervenint en les assemblees generals, exposant queixes i suggeriments per escrit a la Junta Directiva o oralment als delegats de curs, els quals els traslladen a l’esmentada Junta en les seves reunions.

       Tenir veu i vot a les Assemblees Generals. i extraordinàries

El dret a vot s’exercirà per unitat familiar, amb independència de les quotes que es puguin establir per alumne/a.

La unitat familiar compendrà a les persones que exerceixin o tinguin encomanada, de forma individual o compartida, la patria potestat o la tutela respecte un/a o varis/es alumnes.

       Elegir i ser elegits membres de la Junta Directiva, de les comissions, grups de treballs i d’altres òrgans i càrrecs que l’Assemblea General o la Junta Directiva decideixi crear.

       Elegir i ser elegit membre representant de l’AMPA en el Consell Escolar i en altres òrgans col·legiats.

       Consultar els llibres de l’associació, d’acord amb les prescripcions establertes per la normativa vigent en materia de protección de dades. i estatuts vigents.

       Disposar d’un exemplar dels estatuts de l’associació.

       Rebre informació sobre el funcionament de l’associació.


Són deures dels socis/sòcies:

       Contribuir econòmicament a sostenir l’associació i llurs activitats i serveis satisfent les quotes establertes. i les derrames acordades.

       Complir els estatuts i acords reglamentaris adoptats per l’associació a través dels seus diferents òrgans de govern, a fi d’assolir de la millor manera possible els objectius de l’associació.


Tantmateix són drets i deures tots aquells que els siguin reconeguts per la normativa en vigor d’aplicació.

 
Article 6

La pérdua de la condició de soci/sòcia de l’associació es produirà per algún dels motius següents: Els socis poden ser donats de baixa de l’associació per alguns dels motius següents:
Lll
1.  Per renúncia voluntària manifestada per escrit. comunicada per mitjà d’un escrit adreçat al president

2.  Per la pèrdua  de  la  condició  de pare, mare, de l’exercici de la pàtria potestat o de la tutela de l’alumne/a.  de  la  pàtria  potestat  o  de  la representació legal.

3.  Per la manca de pagament de les quotes establertes en el termini atorgat a l’efecte. vàlidament acordades

4.  L’ús  de  l’associació  o  de  la  condició  de  soci/sòcia de forma contrària a l’establerta en els presents estatus, als objectius i finalitats d’aquesta o de forma il·legal. amb  finalitats  estranyes  a  les assumides estatutàriament per l’entitat.

5.  Per realizar activitats que siguin contràriés a les establertes en els presents estatus, als objectius i finalitats d’aquesta o que siguin il·legals.


La pèrdua de la condició de soci/sòcia será automática excepte en el casos dels apartats 4 i 5, que serà preceptiva l’obertura d’un expedient d’expulsió. Aquest expedient es tramitarà d’acord amb les previsions del Capítol IX dels estatuts.

La pèrdua de la condició de soci/sòcia no donarà dret al reintegrament de la/les quota/es satisfetes.

L’acord de baixa, una suspensió temporal. El soci hi pot recórrer davant l’Assemblea General en el termini de quinze dies hàbils comptats a partir de l’endemà d’aquell en què li ha estat notificat l’acord.



CAPÍTOL III. L’Assemblea General

Article 7

       L’Assemblea General és l’òrgan sobirà de l’associació. I els seus membres en formen part per dret propi i irrenunciable.

       Els membres de l’associació, reunits en Assemblea General legalment constituïda, decideixen per majoria els assumptes què són competencia d’aquesta. de l’Assemblea.

       Tots els membres de l’associació queden subjectes als acords de l’Assemblea General., incloent- hi els absents, els qui en discrepen i els presents que s’han abstingut de votar.


Article 8

L’Assemblea General les facultats següents:

       Modificar els estatuts.

       Elegir i separar els membres de la Junata Directiva i controlar-ne l’activitat.

       Aprovar la gestió feta per la Junta Directiva.

       Aprovar la liquidació de comptes anuals i el pressupost per l’any vinent.

       i també adoptar els acords per a la fixació de Fixar la forma, l’import i el período de liquidació de les quotes per al sosteniment de les despeses de l’associació.

       Acordar la dissolució de l’associació.

       Unir-se Incorporar-se amb altres associacions o unions d’associacions i o separar-se’n.

       Sol·licitar la declaració d’utilitat pública.

       Aprovar la disposició o alienació de béns.

       Aprovar el reglament de règim interior.

       Resoldre els recursos interposats en relació als expedients d’expulsió de socis/sòcies. Acordar la baixa o la separació definitiva, amb un expedient previ, dels associats i les associades.

       Conèixer les sol·licituds presentades per a ésser soci o sòcia, i també les altes i les baixes d’associats/des. per una raó distinta a la de la separació definitiva.

       Resoldre sobre qualsevol altra qüestió que no estigui directament atribuïda a cap altre òrgan de l’associació.

       Decidir sobre aquells assumptes, que en virtut de les seves facultats, li reconegui la normtiva legal vigent.


La relació de les facultats que es fa en aquest article un caràcter merament enunciatiu i no limita les atribucions de l’Assemblea General.


Article 9

       L’Assemblea General es reuneix en sessió ordinària, com a mínim, un cop l’any, dins dels mesos compresos entre setembre i agost, ambdós inclosos, per tal d’aprovar la gestió feta per la Junta Directiva i la liquidació de comptes anuals i el pressupost per l’any vinent. inclusivament.

       L’òrgan de govern El president pot convocar l’Assemblea General amb caràcter extraordinari sempre que ho consideri convenient., i ho ha de fer quan ho sol·liciti un nombre d’associats no inferior al 10%; en aquest cas, l’assemblea ha de tenir lloc dins el termini de trenta dies a comptar de la sol·licitud.

        

Article 10

       L’Assemblea  General es és convocada pel president de l’associació l’òrgan de govern mitjançant una convocatòria, que ha de contenir, com a mínim, l’ordre del dia, el lloc, la data i l’hora de la reunió.

       La convocatòria d’Assemblea General s’ha de comunicar:

-       En cas de tenir carácter ordinari, com a mínim, 5 dies hàbils abans de la data de la sessió.
-       En cas de tenir carácter extraordinari, 24 hores abans de la data de la sessió.

Les convocatòries es podrán comunicar per escrit mitjançant el seu repartiment a l’alumnat del centre, per correu electrònic a aquells socis que l’hagin facilitat a l’AMPA i mitjançant els cartells informatius de l’AMPA al centre.

       Les sessions reunions de l’Assemblea General, les presideix el/la president/a de l’associació.

Si aquest no hi assistís hi és, l’han de substituir haurà de ser substituit  successivament pel vice-president/a o el vocal més antic de la Junta Directiva.

       L’Assemblea General pot reunir-se en un lloc diferent al de la seu social de l’associació.

       El/la secretari/a aixecarà acta de cada sessió reunió i ha de signar-la ell/ella mateix juntament amb el/la president/a.

       L’acta contindrà un extracte de les deliberacions, el contingut dels acords adoptats, el resultat numèric de les votacions i la relació llista de les persones assistents presents i representades.

       Hi Ha d’actuar com a secretari/a el que ocupi el mateix càrrec a la Junta Directiva.

Al començament de cada sessió, el/la secretari/ria llegirà l’acta de la sessió anterior per a la seva aprovació o esmena. Tantmateix podrá donar-se per llegida a través de la seva tramitació als/les socis/sòcies, prèvia a la sessió, a través de qualsevol mitjà si l’Assemblea General així ho acordés.

Tant l’acta de la sessió anterior, com la documentació del assumptes continguts en l’ordre del dia de la convocatòria hauran d’estar a disposició dels socis 5 dies hàbils abans de la celebració de la sessió.

Al començament de cada reunió de l’Assemblea General es llegeix l’acta de la sessió anterior a fi que s’aprovi o s’esmeni. Cinc dies abans, de tota manera, l’acta i qualsevol altra documentació ha d’estar a disposició dels socis al local social.


Article 11

       L’Assemblea General es constitueix vàlidament sigui quin sigui el nombre de persones associades presents i representades.

       La representació es realitzarà per escrit i en aquest constaran, sense cap esmena:
-    noms i cognoms d’almenys una de les persones que constitueixen la unitat familiar  representada;
-    la data de la sessió en que tindrà efecte la representació;
-    la data i signatura d’almenys una de la/les persones que constitueixen la unitat familiar  representada.
-    nom i cognoms de la persona representant.

       El 10% dels/de les socis/sòcies poden sol·licitar al president la convocatoria de l’Assemblea, almenys amb un assumpte per tractar, i/o l’òrgan de govern la inclusió d’un o més assumptes en l’ordre del dia de les convocatòries d’assemblees. La petició es farà per escrit, acreditant el percentatge esmentat.

El president està obligat convocara incloure l’assumpte sol·licitat en la propera convocatòria, en la què s’ha d’indicar quin punt s’ha inclòs a petició dels/les socis/sòcies.

En el cas que l’assumpte es volgués inclore en una convocatòria ja en tràmit, será l’Assemblea General la que acordarà per majoria de ¾ parts dels vots dels/les socis/sòcies presents, no dels representats, la seva inclusió el dia de la celebració de la sessió. Caldrà indicar el punt inclòs d’aquesta forma.

, per tractar i, si ja s’ha convocat l’Assemblea General, sempre que ho facin dins el primer terç del període comprès entre la recepció de la convocatòria i la data de la reunió d’aquella. La sol·licitud també es pot fer directament a l’assemblea, que decideix el que considera convenient, però únicament pot adoptar acords respecte als punts no inclosos en l’ordre del dia trcomunicat en de la convocatòria, si així ho decideix una majoria de les tres quartes parts de les persones presents

       L’Assemblea General adoptarà acords únicament respecte els assumptes inclosos en l’ordre del dia de la corresponent convocatoria.


Article 12

       En les reunions de l’Assemblea General o Assemblea  Extraordinària, correspon un vot per tutor legal.
       Els acords es prenen per majoria simple de vots dels/les socis/sòcies presents o representats d’acord amb l’establert als art. 5 i 11 dels presents estatus.  amb autorització firmada de vot delegat.

       Per a l’adopció d’acords respecte er adoptar acords sobre la separació la expulsió de socis/sòcies dels membres, la modificació dels estatuts, la dissolució de l’associació, la unió amb altres associacions o unions d’associacions i o per a la separació d’aquestes i la disposició o alienació de béns constitució d’una federació amb associacions similars o la integració en una de ja existent, caldrà una majoria qualificada de 2/3 parts de les persones associades presents. nombre de vots equivalent a les dues terceres parts dels assistents. En qualsevol cas,
       L’elecció dels membres de la Junta Directiva, si es presenten diverses candidatures, es fa per acord de la majoria relativa dels socis de les persones associades presents i representades. ¿En cas d’empat?

Les candidatures que es presentin formalment tenen dret a la consulta de la llista nominal dels socis.

* continúa en otra entrada



No hay comentarios:

Publicar un comentario